## Generalforsamling i TrønderEnergi

ons 19 mai 2021, 13:00 - 15:00

Videomøte



## **Deltakere**

## Til stede fra aksjonærene

Se egen liste over deltagere

#### Bidragsytere til stede på selskapets hovedkontor

Per Kr. Skjærvik (styreleder), Arve Slørdahl (valgkomiteens leder), Ståle Gjersvold (konsernsjef), Olav Sem Austmo (økonomi - og finansdirektør), Kari Skeidsvoll Moe (juridisk direktør), Stig Tore Laugen (Kommunikasjonsdirektør)

#### Protokollfører

Kari Skeidsvoll Moe (juridisk direktør)

Generalforsamlingen er innkalt i samsvar med lovlig varslingsfrist. Alle aksjonærer er derfor gitt anledning til å delta i møtet.

Dagsorden, innkalling og møteform (videokonferanse) ble gjennomgått og godkjent. Det ble orientert om at votering skjer i AdminControl med BankID for aksjonærenes representanter i tråd med utsendt rutine.

Styreleder Per Kristian Skjærvik ble valgt til møteleder. Vibeke Stjern og Arve Hitterdal ble valgt til å underskrive protokollen sammen med møteleder.

Generalforsamlingen var beslutningsdyktig, jfr. aksjelovens § 6-24.

## Møteprotokoll

#### 1/21

# Godkjenning av årsberetning og årsregnskap for 2020 og beslutning om utdeling av utbytte

## Framlagte dokumenter

- Saksframlegg
- Årsberetning og årsregnskap 2020

#### Votering

Enstemmig

#### Vedtak:

Årsberetning og årsregnskap 2020 for TrønderEnergi AS godkjennes. Årets resultat er 318 137 000 NOK.

Resultatet disponeres som følger:

Avsatt utbytte: 200 000 000 NOK

Overført annen egenkapital: 118 137 000 NOK

🔁 1-21 Godkjenning av årsberetning og årsregnskap for 2020 og styrets forslag om utbytte.pdf

1-21 Vedlegg TrønderEnergi AS - Årsrapport 2020 med revisjonsberetning.pdf



#### 2/21

## Valg av aksjonærvalgte styremedlemmer 2021-2023

## Framlagte dokumenter

- Saksframlegg
- · Valgkomiteens innstilling

#### Votering

Enstemmig.

#### Vedtak:

Odd Inge Mjøen, Bård Benum og Terje Eidesmo velges som styremedlemmer i Trønderenergi AS for perioden fram til ordinær generalforsamling i 2023.

Ingjerd Astad, Oddvar Indergård og Per O. Johansen velges som varamedlemmer i rekkefølge for styremedlemmer nr 1-7 i styret i TrønderEnergi AS for perioden fram til ordinær generalforsamling i 2022.

Odd Inge Mjøen foreslås som styrets leder og Morten Bostad foreslås som styrets nestleder for perioden fram til ordinær generalforsamling i 2022.

Generalforsamlingen velger dermed følgende sammensetning for de aksjonærvalgte styre- og varamedlemmene i TrønderEnergi AS:

#### Aksjonærvalgte styremedlemmer:

- 1. Odd Inge Mjøen (ny) velges for to år (2021-2023)
- 2. Morten Bostad ikke på valg (2020-2022)
- 3. Margrethe Smith ikke på valg (2020-2022)
- 4. Ingvill Kvernmo ikke på valg (2020-2022)
- 5. Kirsti Welander ikke på valg (2020-2022)
- 6. Bård Benum gjenvelges for to år (2021-2023)
- 7. Terje Eidesmo (ny) velges for to år (2021-2023)

#### Aksjonærvalgte varamedlemmer i rekkefølge for nr. 1-7:

- 1. Ingjerd Astad gjenvelges for en periode på 1 år (2021-2022)
- 2. Oddvar Indergård gjenvelges for en periode på 1 år (2021-2022)
- 3. Per O. Johansen (ny) velges for en periode på 1 år (2021-2022)
- 2-21 Vedlegg Valgkomiteens innstilling valg av styre i TrønderEnergi mai 2021.pdf
- 2-21 Valg av aksjonærvalgte styremedlemmer 2021-2023.pdf
- 2-21 Vedlegg CV Terje Eidesmo.pdf
- 2-21 Vedlegg CV Odd Inge Mjøen.pdf
- 2-21 Vedlegg CV Per O. Johansen.pdf

#### 3/21

## Godtgjørelse til styret for perioden 2021-2022

## Framlagte dokumenter

- 1. Saksframlegg
- 2. Valgkomiteens innstilling

## Votering

Enstemmig

#### Vedtak:

Generalforsamlingen beslutter følgende honorar for styret i TrønderEnergi AS for perioden frem til ordinær generalforsamling 2022:

Styrets leder: 200.000 kr/år
Styrets medlemmer: 110.000 kr/år
Varamedlemmer: 8.000 kr/møte
Observatører: 55.000 kr/år
Medlemmer av revisjonsutvalget: 3.500 pr møte
Medlemmer av kompensasjonsutvalget: 3.500 pr møte



This file is sealed with a digital signature. The seal is a guarantee for the authenticity of the document. 3-21 Godtgjørelse til styret for 2021-2022.pdf

## 4/21 Valg av revisor og godtgjørelse for 2021

**Beslutning** 

#### Framlagte dokumenter

Saksframlegg

#### Votering

Enstemmig

#### Vedtak:

Generalforsamlingen velger PwC som selskapets revisor for perioden frem til ordinær generalforsamling 2022.

Revisjonshonoraret for perioden 01.01.21 – 31.12.21 fastsettes etter regning.

🚨 4-21 Valg av revisor og godtgjørelse for 2021.pdf

## 5/21

# Valg av valgkomite og beslutning vedrørende valgkomiteens godtgjørelse for 2021-2022

## Framlagte dokumenter

Saksframlegg

## Votering

Enstemmig

#### Vedtak:

- 1. Arve Slørdahl gjenvelges som leder og Berit Rian gjenvelges som medlem av valgkomiteen for perioden frem til ordinær generalforsamling i 2023
- 2. Valgkomiteens godtgjørelse for perioden frem til ordinær generalforsamling 2022 settes til kr 25.000,- for valgkomiteens leder, kr 20.000,- for komiteens øvrige medlemmer, og kr 3.500,- pr møte for komiteens varamedlem.

Dette gir valgkomiteen følgende sammensetning:

## Faste representanter:

 Arve Slørdahl (leder)
 - 2021-2023

 Berit Rian (nestleder)
 - 2021-2023

 Anne Grethe Tevik
 - 2020-2022

## Varamedlem:

Oddbjørn Bang: - 2020-2022

5-21 Valg av valgkomite og godtgjørelse for 2021-2022.pdf

